بنا بر اين گزارش در اين جلسه که با هدف بررسي چگونگي ثبت تکنيکهاي توليد صنايعدستي در فهرست ميراث معنوي برگزار شد، فرايند فعلي ثبت آثار ناملموس در حوزه صنايعدستي بر اصلاح بخشهايي از اين فرايند تاکيد و راهکارهايي در اين زمينه ارايه شد.
همچنين بر ثبت هر چه سريعتر مواردي نظير فرش ايراني، نقش لوتوس، نقش بته جقه و رديفهاي موسيقي ايراني در سطح ملي و سپس در سطح جهاني تاکيد و هماهنگي لازم براي انجام مقدمات اوليه صورت پذيرفت.
اين گزارش حاکي از آن است که بررسي پرونده ثبت جهاني نوروز نيز پس از ثبت آن به عنوان نخستين اثر معنوي در سطح ملي در اسفند 86، توسط ايران و با همراهي 9 کشور ديگر حوزه نوروز از موضوعات مورد بررسي اين جلسه بود که قرار شد، اين پرونده ها تکميل و براي ارسال به مرکز ميراث جهاني تحويل داده شود.
گفتني است تهيه فهرست موقت ميراث معنوي کشور، تشکيل کميتهاي تخصصي با هدف ثبت آثار صنايعدستي کشور به عنوان ميراث ناملموس و انجام آموزش کامل فرايند ميراث ناملموس براي همه معاونان صنايعدستي و مسئولان ثبت سازمان در استانهاي مختلف از مهمترين تصميمات اين جلسه بود.
لازم به ذکر است معاون صنايعدستي و هنرهاي سنتي، معاون ميراث فرهنگي، مشاور معاونت صنايعدستي مدير کل دفتر توسعه و ترويج معاونت صنايعدستي، مديرکل دفتر ثبت آثار تاريخي، طبيعي و فرهنگي و تعدادي از کارشناسان دو معاونت ياد شده در اين گردهمايي حضور داشتند./111
انتهای پیام/